Serkan Aydın | Faydalı Bilgiler
Faydalı Bilgiler
15393
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15393,bridge-core-1.0.6,gllr_bridgelanding.qodeinteractive.com,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Faydalı Bilgiler

Saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

  • Operasyondan 3 gün  öncesi mümkünse sigarayı elinizden geldiğince minimize etmeniz gerekir. Eğer yapamıyorsanız, azaltmaya çalışmalısınız. Böylelikle iyileşme sürecini hızlanacaktır.

 

  • Operasyondan 4 gün önce alkol almayı bırakmalısınız.

 

  • Saç ekiminden 4 gün önce önce, yeşil çay tüketimini bırakmalısınız.

 

  • Kronik (şeker, kalp, tansiyon, vb.) veya akut hastalıklar nedeniyle kullandığınız ilaçlar hakkında, saç ekimi yapacak hekimleri bilgilendirmelisiniz.

 

  • Operasyondan 5 gün öncesinde pıhtılaşmayı önleyen ( heparin, aspirin, coumadin vb.) ilaçları, multivitaminleri kullanmayı bırakın. Bu ilaçlar kanamada artışa sebep olabilir.

 

  • Operasyondan 1 ay öncesinde kafa derisi ve saçınıza ilaç ve losyon sürmeyi bırakın.

 

  • Operasyona gelmeden önce saçınızı yıkayınız ve jöle ya da sprey gibi saç şekillendirici, sertleştirici ürünler kullanmayın

 

  • Saç ekimi işlemine gelmeden önce kahvaltı yapmayı unutmayın. Eğer operasyonunuz öğlenden sonra ise gelmeden önce hafif öğle yemeğinizi yemenizde fayda olacaktır.

 

  • Operasyona gelirken giyip çıkarma esnasında başınıza sürtmeyecek ve rahat giyip çıkarabileceğiniz tipte kıyafetleri tercih ediniz. Gömlek giymek en rahatı olacaktır.

 

  • Saç ekiminden sonra araba kullanmamaya özen gösterin. Bu nedenle operasyona aracınız ile uzun bir yoldan gelecek iseniz yanınızda birisinin olmasına dikkat ediniz.

 

Saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İşlem sonrasında hem ekilen köklerin sağlıklı çıkması hem de köklerin alındığı bölgenin hızlı iyileşmesi için bunlara dikkat etmeniz önemlidir.

Sigara

İşlem sonrasında sigara kullanabilirsiniz. Burada önemli olan normal tüketiminizi mümkün olduğunca azaltmanızdır.


Alkol

İşlem sonrasında antibiyotik kullanımınız söz konusudur. Dolayısı ile ilaç kullanımınız bitene kadar alkol almamanız gerekir.


Hamam-Sauna

İşlemden sonra 1ay süresince hamam ve saunaya gitmemeniz önerilir.


Solaryum

İşlemden sonra 4 ay süresince solaryuma girmeyiniz.


Havuz-Deniz

İşlemden sonra 3 hafta deniz veya havuza girmeyiniz.


Spor

10 günden sonra hafif tempoda kardiyo yapabilirsiniz.3 haftadan itibaren rutin spor programınıza dönebilirsiniz.


Fiziksel Aktivite

Saç ekimi yatarak istirahat gerektiren bir işlem değildir. Bu sebepten normal hayatınıza dönebilir, kısa ve hafif yürüyüşler, hafif kültürfizik hareketleri yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta çok terlememenizdir. Hafif bir terlemenin olacağı düzeyde bu aktiviteleri kısa süreler ile yapabilirsiniz.


Güneş ışığına maruz kalma

Normal şartlar da uzun süre güneş ışığına maruz kalmanız sakıncalıdır. Fakat günlük yaşamınız ya da açık havada olmayı gerektiriyorsa, 10 günden sonra şapka kullanabilirsiniz.


Saçlara elle temas

Refleks olarak saç ekimi yaptıran kişilerin sık sık ekim alanına elle teması sık gözlenir. Bunu yapmaktan kaçınmalısınız. Çünkü, elle kontrol follikül dediğimiz kıl kökünde enfeksiyona sebep olabilir. İşlem sonrasında kaşınma hissi sıklıkla olur fakat ekim bölgesini asla kaşımamalısınız. Bu hisse karşı sabrınız önemlidir. 10. Gün itibari ile normale döneceksiniz.


Uyku

İlk 3 gece yüksek yastık kullanmanız, hatta üst üste 2 yastık kullanmanız (yaklaşık 45 derecelik açı olacak şekilde), baş bölgesindeki şişliğin inmesi için önemlidir. Sırt üstü veya(yan) yatabilirsiniz. Ancak kesinlikle yüz üstü yatmayınız. Ekim alanının yastığa değmemesine özen göstermelisiniz. Eğer tepe bölgenize ekim yapılmış ise sırt üstü yatarken de yastığın ekilen saçlara değme olasılığı var ise bir havlu rulo haline getirilerek boyun altına koyabilirsiniz. Böylece ekilen saçların yastığa teması önlenir.


Baş Bandı

Baş bandı kullanılması kafa bölgeniz ödem toplanmasını engelleyecektir. Baş bandının takılmasına ilk yıkamadan sonra başlanır. Baş bandının takılmasına kliniğimizde yapılan ilk yıkamadan sonra başlanacaktır. Baş bandını 2 gün süresince takmanız önerilir.


Dikkat

Baş bandı ile kesinlikle uyumayınız. Baş bandını temiz tutmanız arada bir yıkamanız iyi olacaktır. Baş bandını takıp çıkarırken elinizle çok genişleterek takmanız, ekilen saçlarınıza sürterek çıkmamaya dikkat etmeniz önemlidir.

Saç ekimi işlem sonucunu ne kadar sürede verir?

 

2 aydan sonra saçlarınız çımaya başlayacaktır. 4 ile 6 ay arası büyüme hızlanır ve 6.ayda ekim sonucunda elde edilecek görünümün yaklaşık yarısına ulaşılır. 12 ile 18 ay arası operasyon sonucunuzu tam olarak görebilirsiniz.

Şok saç dökülmesi nedir?

 

Şok saç dökülmesi ifadesi, ilk 2 ay içinde ekilen saçların döküldüğü dönemi ifade etmek için kullanılır. Bu dönemden sonra kalıcı saçlar uzamaya başlamaktadır.

Saç ekimi sonrası saçlarımı ne zaman kestirebilirim?

 

Operasyon sürecimizin onuncu günü itibari ile kök naklimizi sağladığımız donör alanımızı dilediğiniz zaman traş edebilirsiniz. İşlem gören ekim alanımızı ise ilk 6 aylık zaman diliminde yalnızca makas ile traş etmeliyiz